Det pågår for tiden stor byggeaktivitet på Yventunet.

37 solgt på 10 måneder!

Nå er byggetrinn 3 i gang

Suksessen på Yventunet i Sarpsborg fortsetter, og 37 av 42 boliger er i skrivende stund solgt i de to første byggetrinnene. Nå er salget for byggetrinn 3 åpnet, som består av 16 flotte leiligheter fra 62,3 til 82,8 kvm.

God respons: Atle Høvik, daglig leder hos entreprenøren Gunnar Høvik AS og HABOs administrerende direktør Richard Olsen er svært tilfreds med responsen de har fått på Yventunet. Nå er salgsstart for byggetrinn 3 åpnet. Det gir nye muligheter! 

Yventunet er et samarbeids­prosjekt mellom HABO og Byggmester Gunnar T. Høvik fra Sarpsborg.
Siden salgsåpningen startet for 10 måneder siden har pågangen vært jevn og stor fra interessenter, og de aller fleste leilighetene i de to første byggetrinnene er solgt. Nå er imidlertid salget startet for ytterligere 16 leiligheter, fordelt på to bygg. Her er det lagt opp til to soverom, men hvor de største leilighetene kan få ytterligere ett soverom.

Allerede ved salgs­åpning, kan meglerne notere seg for både salg og reserveringer – som en god indikator på at det vil bli stor rift om boenhetene her, til hele feltet er ferdig utbygd. Det vil si 66 ­borettslagboliger og flotte utearealer.

Ønsket enklere boform

Anne Dalskaug og Knud Østbye er blant kjøperne, og begge gleder seg til å flytte inn i sitt nye hjem i løpet av neste år. Knud legger imidler­tid ikke skjul på at det vil bli en vesentlig overgang fra den store, eldre eneboligen og eiendommen i Sarpsborg sentrum, som de har rehabilitert og bodd i de siste ti årene.

– Jeg trives egentlig med å vedlikeholde huset og stelle i hagen. Men samtidig blir vi jo ikke yngre med årene, og sånn sett blir det selvsagt enklere i en borettslagsleilighet.
Anne synes derimot det var på høy tid å finne noe mer lettstelt og moderne, og minner om at de i «normale» år tilbringer flere ­måneder i Spania vinterstid. På Yventunet vil det bare være å låse døra og reise, uten å måtte tenke noe mer på boligen. Det ser hun veldig fram til.

Det er flere årsaker til at de valgte å signere kjøpskontrakten nettopp her, forteller hun.
– For det første var det en overkommelig pris. Dessuten ligger det sentralt til. Men det var en ­venninne av meg som først tipset meg om at HABO hadde en utbygging her. Hun har selv kjøpt en leilighet på Yventunet og mente dette måtte være ideelt også for oss. Deretter gikk prosessen raskt.

Noe for alle
Atle Høvik, daglig leder hos ­entreprenøren Gunnar Høvik AS og HABOs administrerende direktør Richard Olsen er svært fornøyd med responsen på byggeprosjektet, og mener de har truffet innertier både på boligkonsept og beliggenhet.
– Vi var veldig bevisste på at vi ønsket ulike boenheter som ­henvendte seg til hele alders­spekteret; fra unge førstegangsetablerere via barnefamilier til pensjonister. Det bidrar til at markedet er stort, men er også en styrke for bomiljøet her. Dette er en fin fortetting utenfor selve bykjernen, sier de.

Dyktige byggearbeidere: Selv om det har vært noen utfordringer fra leverandører knyttet til koronasituasjonen, har entreprenøren Byggmester Gunnar Høvik AS holdt framdriften som planlagt. Det takker daglig leder Atle Høvik sine dyktige ansatte for. 
Fra venstre: Richard Olsen  Daniel Høvik, Christopher Tøgersen, Jon Arild Tangeli, Even Hovdum, William Iversen, Martin Andreassen, Atle Høvik, Truls Kristoffersen, Martin Grimsrud, Magnus Hagstrøm.

Artikkelen er hentet fra HABO-bladet 23.09.20.

Alle bilder, perspektiver, illustrasjoner og planskisser er illustrasjoner og kun ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse.
Prosjektet er ikke detaljprosjektert og den videre prosjektering kan medføre endringer.